Vilka är vi?

I ett vägghål på Storgatan 8 i Växjö gömmer sig Bönan & Mustaschen.En kaffebar startad ur ett samarbete mellan Daniel Djurvall känd från Izakaya Moshi, Chapter House och Moshi Moshi, gänget bakom Kafé de Luxe samt Villa/Trädgård De Luxe och byns skickligaste barista, Andreas Johansson.

Med stort hjärta serverar vi hållbart te och kaffe

Våra baristor

Nyfiken på våra baristor? Läs mer nedan!

Andreas

En halvmulen dag med regn i motvind fick krögarna en uppenbarelse om att Växjö saknade en riktigt kaffebar. 

Genast började maskineriet i huvudet på dem snurra och de insåg att de behövde en kapten att styra denna skutan mot en ljus framtid

Tankarna gick till frukt och grönt avdelningen på citygross, där ryktet gick att stadens skickligaste barista gömde sig mellan paprikan och pomelonen.

Med en brinnande passion för kaffe, tog Andreas rodret med ett stadigt grepp för att sprida kaffe och glädje på Växjös gator.

Nu, med vind i seglen, glada danssteg och ett omatchat sinne för smak

styr Kapten Andreas kaffebaren ständigt mot okända stränder i jakt på nya unika upplevelser att servera Växjös kaffedrickare. 

Jona

Jona kom till kaffebaren ung, oförstörd och med en klar bild av att espresso var bryggt på kaffesump. Uppförsbacken kändes tämligen ofattbar.

Men snabbt visade han prov på både gudabenådade smaklökar, sjuk vilja att lära sig och en charm som får en ung Leonardo DiCaprio att verka direkt oskön.
Nu langar ynglingen stadiga cappus som om han aldrig gjort annat.

Han när en kärlek till livet och människor som går raka vägen ner i koppen! Och vem tusan behöver inte kärlek i en kopp? Heja Jona!

Nuvarande rosterier

Här kan ni se alla rosterierna som vi har på hyllan för tillfället!
Vi jobbar med ett levande sortiment, vilket innebär att vi ofta byter mellan olika rosterier. 
Så att ni (och vi) får chansen att uppleva så många olika typer av kaffen som möjligt!
Har ni tips på något rosteri ni vill testa så säg till så ser vi om vi kan lösa!

Stammisar

Indierosterier

Vad är specialkaffe?

Allt kaffe vi jobbar med här på Bönan & Mustaschen är s.k. specialkaffe.
Det är en kvalitets benämning där kaffet måste överstiga 80 poäng på en hundragradig skala för att få benämnas så.

Det är kaffe som hantverksmässigt har odlats, plockats och rostats under ideala förhållanden. Varje litet bär har skördats för hand när det är perfekt moget och sedan förädlats med hög precision för att behålla de naturligt fina smakerna som kaffet innehåller.
Utöver detta ska även kaffet vara spårbart ner till gården det har odlats på eller process stationen det processats på, samt att de som arbetar på gårdarna har rättvisa arbetsförhållanden, schyssta livsvillkor och bra betalt.

Kaffet ni dricker kan ni njuta av med gott samvete då bönderna betalas ett mycket högre kilopris för att de ska ha möjligheten att satsa på kvalitet istället för kvantitet.

Boka kaffeprovning eller baristakurs

Nedan kan du läsa mer om vad vi erbjuder för tjänster

Kaffeprovning

Har du någonsin funderat på hur en etiopisk böna skiljer sig i smaken mot en klassisk brasiliansk böna? Hur blir bönan till kaffe? Kan kaffe verkligen smaka blåbär? 

Eller kanske du bara älskar att dricka kaffe. Boka då in en kaffeprovning hos oss!

Häng med på ett äventyr tillsammans med Andreas, där ni tillsammans kommer smaka av och prata om ett urval av de bästa kafferna på vår hylla!

Eftersom vi jobbar med ett levande sortiment är aldrig en kaffeprovning den andra lik. På så sätt kommer Andreas välja ut en unik kombination av kaffe till just ert sällskap!

Låter detta som något för dig, svärmor eller vännerna?

Pris: 1000kr startavgift + 150kr per person

Kontakt

Adress: Storgatan 8, Växjö
Mail: bonanmustaschen@gmail.com
tel. 076-867 27 91

Alla rättigheter reserverade | Copyright © 2022 Bönan & Mustaschen

Boka kaffeprovning

Kontakt
Adress: Storgatan 8, Växjö
Mail: bonanmustaschen@gmail.com
tel. 076-867 27 91